Wat is er nieuw

Smart naar C-label

SMART NAAR C-LABEL

 

OPPLE biedt een ruim assortiment met verlichtingsoplossingen waarmee je een kantoor een stapje dichterbij het C-label brengt. Er zijn diverse mogelijkheden om over te stappen naar LED verlichting, van een eenvoudige oplossing tot een draadloze oplossing op basis van Bluetooth. OPPLE Lighting biedt LED-verlichting van uitstekende kwaliteit tegen een zeer gunstige prijs.

 

Wat houdt C-label voor kantoren in?

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben.
Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit.
Het bevoegd gezag treedt als handhaver op bij overtreding van de Energielabel C-verplichting. Het bevoegd gezag is meestal de gemeente waar het kantoorgebouw is gevestigd.

 

IP2020


Het IP2020 ondersteunt bedrijven om energie te besparen door bijvoorbeeld inzicht te geven in besparingsmogelijkheden.
Het IP2020 zal ook met aanpakken experimenteren om de realisatie van deze besparingsmogelijkheden door de bedrijven praktisch, en indien nodig financieel, zo veel mogelijk uit handen te nemen. RVO.nl
betrekt daarnaast maatschappelijke partijen en bevoegd gezag om mogelijk belemmeringen weg te nemen.

 

Ook Smart naar C-label?

OPPLE kan je helpen om een eerste stap te zetten richting het behalen van het C-label.
Er zijn diverse opties waarmee je al snel minimaal 60% energie bespaart:
• Wij kunnen de conventionele verlichting een-op-een vervangen door LED verlichting. Je hebt dan de keuze tussen standaard LED armaturen of een dimbare oplossing door middel van Dali, 1-10V of BLE.
• Wil je besparen in installatiekosten en tevens profiteren van gebruiksgemak dan zijn de Smart LED oplossingen voor jou het meest geschikt. De armaturen worden direct vanuit de verpakking gemonteerd en op het stroomnet aangesloten. Er zijn geen extra kabels of gateways nodig. Alle armaturen kunnen met de OPPLE Smart Lighting app worden bediend. Met de OPPLE Smart sensoren kan extra energie worden bespaard.

Vind je het lastig en onbekend, de OPPLE account managers geven je graag een passend advies en daar hoort uiteraard een lichtplan en besparingsberekening bij.

 

OPPLE Smart Starter Kit

Bestel nu een Smart Starter Kit met daarin 4 Smart LED Panels 60x60cm , een Smart Sensor en de Smart Switch (bestelcode: 103030001000).

Hiermee rust je snel en eenvoudig een standaard kantoor uit met een OPPLE Smart LED oplossing.

Heb je nu downlights, dan bestaat het pakket uit 6 LED Downlights HG 23W 4000K, een Smart Sensor en Smart Switch (bestelcode: 103030003000).

 

De Smart Starter kit is te bestellen via Oosterberg, Schuurman, Solar en Technische Unie